בחירת תפריט לאירוע
אך יך בוחרים את התפריט הרצוי???
העולם הקולינארי אינו נח לרגע, ניתן לראות זאת כל הזמן בתכניות בישול וכד'.
כך גם בבחירת תפריט לאירוע הרבה לא יודעים מה עדיף, ומה מתאים למוזמנים שלהם יותר תפריט בשרי או חלבי וגם כאן ישנם לא מעט לבטים בבחירת המנות שיוגשו.
איך בוחרים תפריט מנצח
ובכן בחירת התפריט צריכה להיעשות לאחר ששמים את הדגש במספר פרטים כגון:
- אופי האירוע חתונה או שבת חתן, או כנס של חברת היי טק.
לכל אירוע יש אופי שונה וכמובן מטרה שונה, באירוע עסרי כגון כנס או תערוכה צריך תפריט קליל יותר בסגנון פינגר פוד, מול אירוע כגון חתונה ששם התפריט לרוב צריך להיות עשר יותר ומורכב יותר.
- אופי המוזמנים - מי הקהל אשר אמור להגיע, והאם מדובר בקהל אשר מרביתו צמחוני או מעורב, האם הקהל הוא אנין טעם ? אפשר להביא מנות יוקרתיות וחומרי גלם מהשורה הראשונה אך הקהל לא יידע להעריך את הטיב כי מבחינתו גוש אנטריקוט של ורד הצלע, זהה בטעם לסטייק עין קפוא בסופר. כך ששמות של מות מפוצצות ותארים למיניהם לא יעשו עליהם את הרושם.
- שעת האירוע - אירוע אשר מתקיים בבוקר לא כגון עליה לתורה או כנס יכול להסתפק בכיבוד קל חלבי, כגון קישים וכריכונים מדליקים, אירוע ערב לעומת זאת ידרוש תפריט בשרי לרוב אפשר גם חלבי אבל היצע של מנות משביעות.
- מזג האוויר - אין ספק שלמזג אוויר יש את ההשפעה שלו בבחירת התפריט, ישנן מנות אשר מתאימות לחורף ומחממות את הלב והנפש, וכמובן המנות הקייציות.
בנוסף באם מדובר באירוע קיץ אשר נערך במקום פתוח צריך לקחת בחשבון את החום הכבד וישנם לא מעט סלטים, ומות אשר לא יחזיקו מעמד זמן רב ויאבדו מצבעם במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב עוד יתקלקלו.
תגובות (0)